/

Är du den vi söker?

Om jobbet

Välkommen att välkomna! Vi söker dig som tillsammans med oss vill anstränga dig lite extra för att
skapa en härlig upplevelse för våra gäster i det vackra och storslagna området runt Björkliden och
Riksgränsen. Vår målsättning är att våra gäster alltid ska vilja komma tillbaka till oss. Vi har en
övergripande värdegrund med tre för oss viktiga punkter som du måste ställa upp på:

1) Vi sätter gästen främst

2) Vi arbetar tillsammans som en glad familj

3) Vi värnar om området vi verkar i

Ställer du upp på det – ja då passar du hos oss!

Lapland Resorts är det driftsbolag som driver fjällanläggningarna i Björkliden och Riksgränsen. Björkliden med sin storslagna natur är början på riktiga fjälläventyr för hela familjen. Riksgränsen har Sveriges bästa förutsättningar för freeride och gränslös skidåkning i kombination med en riktigt härlig hotellupplevelse.

Nu söker vi dig som vill driva och utveckla sport- och eventaktiviteter på våra anläggningar.

Arbetsuppgifter

Sportchefen kommer inneha det övergripande ansvaret för att driva och utveckla sportaktiviteter och genomförandet av event på fjällanläggningarna i Björkliden och Riksgränsen. Aktiviteterna som anpassas efter säsong och efterfrågan innefattar bland annat skidskola och guidade turer, men även aktiviteter som gästen kan göra på egen hand. Arbetsuppgifterna vid event varierar beroende på vilken typ av arrangemang som genomförs. I uppdraget ingår också att göra Björkliden och Riksgränsen till destinationer med lockande event för utvalda målgrupper och till en plats att arrangera event på. Allt arbete sker i nära samverkan med övriga avdelningar där sportchefen kommer ha en har en central funktion och fungera som ett nav.

Det ligger i sportchefens ansvar att bygga upp sitt team inför varje säsong och kommande event anpassat utifrån behov och bokningsläge. Arbetsledning och schemaläggning blir då en naturlig del av arbetet så som fastställande av rutiner och uppföljning.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och planera sport- och aktivitetsverksamhet. Du har relevant utbildning inom området (turism/ledarutbildning) men tidigare erfarenhet värderas högt. Vi ser gärna att du är examinerad skidlärare och/eller guide enligt fjälledarnormen. Som person är du positiv, serviceinriktad och har en stor kärlek till naturen i allmänhet och vår svenska fjällvärld i synnerhet. Du leder din grupp strukturerat mot tydligt uppsatta mål, har ett driv och är nytänkande med kreativa lösningar. Du tar ansvar för budget och kvalitét och har tidigare erfarenhet av kvalitéts- samt ekonomisk uppföljning.

Anställningsform: 6 mån med möjlighet till förlängning

Omfattning: Heltid from 1 Januari 2024

Ort: Björkliden eller Riksgränsen

Boende: Tillhandahålls av Lapland Resorts

Sista ansökningsdag: Anställningen sker löpande

Kontaktperson: Linda Andersson        linda.andersson@laplandresorts.se

070-514 40 80

Varmt välkommen med din ansökan!