/
SCROLL

Björkliden på egen hand

Björkliden är Lapland Resorts sommardestination. Det är bara fantasin som sätter stopp för aktiviteter utomhus, men för att ge er lite inspiration till att börja med så har vi skapat den här guiden; Björkliden på egen hand. Här har vi samlat över 40 egna favoriter och smultronställen kring Björkliden att upptäcka på egen hand. Alla tips har en egen beskrivning och är dessutom markerade på vår karta så du lätt kan hitta dit.

Kartan är interaktiv, klicka på nummerhänvisningarna i kartbilden för att komma direkt till beskrivningen.

Tips för en njutningsfull vistelse i fjällen

Vädret på fjället ändrar sig fort. Är det strålande sol när ni lämnar byn så rekommenderar vi er ändå att ta med ett värmande förstärkningsplagg och regnkläder. Det kan hända att vädergudarna erbjuder kalla vindar och tät dimma samt snöblandat regn även under sensommarmånaderna. För att göra er vandringstur lite mer intressant kan ni köpa små händiga pocketböcker över flora & fauna som kan skådas på fjället. Karta, kompass och böcker kan köpas i sportbutiken/ reception. Tänk även på att mobiltäckningen skiftar här i fjällen och inte alltid är att lite på.

Är du osäker på dagens väder, lämplig packning, tidsåtgång eller något annat som rör ditt uppkommande äventyr, tveka inte att fråga i receptionen eller någon av våra guider i sportshopen. I sportshopen finns även kartorna och kompass att köpa om det skulle blivit kvar hemma. Det är även här ni bokar aktiviteter och guidade turer. Se gärna ett urval av våra bokningsbara aktiviteter längst bak i detta häfte. Vi rekommenderar 1-2 guidade aktiviteter under er vistelse i Björkliden Fjällby för att få ut det maximala av vad vår omgivning har att erbjuda. I sportshopen går också att t.ex. köpa fiskekort, hyra stövlar och mountainbike. Eller bara titta in och känna på senaste prylarna!

Skulle du vara osäker på din väg eller behöva hjälp,
kontakta receptionen på 0980-641 00.

Bra att packa med vid vandring

1:a hjälpen, kompass, karta över aktuellt område (Fjällkarta Björkliden 1:50 000 eller Calazo Kebenikaisefjällen 1:100 000/högalpin Abisko – Riksgränsen 1:25 000), kniv/multitool, sittunderlag, förstärkningsplagg (varm tröja, jacka), regnkläder, mössa, vantar, snacks/fika, varm dryck, kåsa, fjällflora.

Vett och etikett i fjällen

Allemansrätten gäller, man får äta bär och svamp men tänk på att en del blommor här uppe är fridlysta.

Särskilda regler gäller i nationalparker. Om ni ska till parkerna, kolla upp vad som gäller i respektive park.

Lämna inga spår, ta med dig allt skräp och lämna fjället som det var när du kom. Det är många som rör sig i fjällen och alla vill njuta av samma vackra utsikt.

Visa hänsyn till djur och natur. I fjällen finns djur av många slag och de förtjänar sin respekt. Ser man flockar av ren är de kanske inte rädda människor men vill inte heller bli stöda, så håll avstånd. Desamma med häckande fåglar och fågelbon, håll avstånd.

Om man behöver gå på toa tänk på att lämna så lite spår som möjligt. Täck över med sten eller gräv ned. Har man papper kan man elda upp det eller ta det med sig, förmultning av papper tar flera år på grund av de kalla klimatet.

I Björkliden har vi ett brett utbud av

Guidade turer & aktiviteter

UPPTÄCK HÄR