/

Född & uppvuxen snowboardåkare från Riksgränsen.
@bolindgren

Du har rest och tävlat i snowboard över hela världen, varför är just Riksgränsen fortsatt en plats du kommer tillbaka?

Riksgränsen är hemma för mig, de är här jag har vuxit upp, lärt mig åka. Terrängen på fjället är en enda stor funpark, som varje år varierar lite i utformning!

Att sätta sig i första liften efter några dagars storm när de klarnat upp, det slår de mesta… sen att nu se ens barn bränna runt på fjället med sina kompisar, se att nästa generation älskar de lika mycket som en själv.

”Riksgränsen är hemma för mig, de är här jag har vuxit upp, lärt mig åka.”

VAD ÄR GRÄNSLÖS SNOWBOARDÅKNING
FÖR DIG?

Att åka på fjällets villkor, vara kreativ
och använda terrängen som den är.

VEM INSPIRERAS DU AV?

Folk med åkglädje!

 

FAVORITBACKE RUNT RIKSGRÄNSEN?

Norgesvängen, punkt.

Ditt bästa minne från Riksgränsen?

55DSL-tävlingen 1994 då den största snowboardtävling som arrangerats, alla de största snowboardhjältarna var där som man bara sett på film. Terje, Jamie Lynn, Peter Line, Brian Iguchi, Ingmar Backman och många fler. Att som 13-åring få träffa och åka med dem var ju en dröm.

Det var min andra halfpipe tävling som jag deltog i, de hade även byggt ett ordentligt big jump där det var uppvisning. Där körde bara ett fåtal av de bästa åkarna i världen och jag… det var ju en speciell känsla! Efter det tog min snowboardkarriär ordentlig fart! 

”Där körde bara ett fåtal av de bästa åkarna i världen och jag… det var ju en speciell känsla! Efter det tog min snowboardkarriär ordentlig fart! ”

Vad gör du helst när det inte är snowboardsäsong?

Med familjen i husbilen till Lofoten och försöker surfa, campa. Spenderar mycket tid i Riksgränsen från sensommar tills säsongen börjar igen, cyklar, vandrar och ha de fint. Stora Ölturen är väldigt fin att cykla på sommaren, en annan favorittur går från Björnfjell station till toppen av gränsen fjället. Vi vandrar ofta med barnen upp till Katterjaure på dagsturer.

Vad slänger du helst till med i Snobben på en solig dag?

Vi har ju som regel att göra minst en backflip per dag, så det måste ju göras… även om de slarvas lite ibland. Det blir ju många backside airs och fronside 360s!