/

Topptursguide

Vill du vara med på en av fjällvärldens häftigaste resor där just du har chansen att sätta ditt signum på produkten! Inför vintersäsongen söker vi dig som med ett leende vill guida våra gäster på våra fantastiska fjäll.

Är du den vi söker?

Välkommen att välkomna! Vi söker dig som tillsammans med oss vill anstränga dig lite extra för att skapa en härlig upplevelse för våra gäster i det vackra och storslagna området runt Björkliden och Riksgränsen.

Lapland Resorts är det driftsbolag som driver fjällanläggningarna i Björkliden och Riksgränsen. Björkliden med sin storslagna natur är början på riktiga fjälläventyr för hela familjen. Riksgränsen har Sveriges bästa förutsättningar för freeride och gränslös skidåkning i kombination med en riktigt härlig hotellupplevelse.

Välkommen att besöka laplandresorts.se för med information.

 

Inför vintersäsongen 2022 söker vi dig som vill jobba som guide på vår sportavdelning med inriktning på toppturer.

 

Dina arbetsuppgifter

Sportavdelningen har ett brett aktivitetsutbud där vi erbjuder våra gäster allt från skidskola till guidade off-pist turer och toppturer i våra fantastiska fjäll. Vi bemannar en sportinformation där vi möter gästen för att svara på frågor, bokar våra turer eller turer vi har i samverkan med andra aktivitetsoperatörer och säljer skidpass. Praktiska uppgifter som underhåll av materiel förekommer också liksom transporter med minibuss eller skoter. Arbetet delas upp på specifika och mer generella tjänster. I dagsläget behöver vi rekrytera specifikt toptursguider som arbetar i Riksgränsen framförallt med off-pist guidning och toppturer, men även med andra arbetsuppgifter som ligger under sportavdelningen.

 

Din profil

Vi söker dig som är glad, serviceinriktad och tycker om att vistas i fjällen. Vi vill att du vågar synas, tar egna initiativ och tänker service. Du har en guideutbildning, skidlärarutbildning eller motsvarande, samt ett brinnande intresse för skidåkning och tycker om att jobba med människor. Som guide är det viktigt att du snabbt kan avgöra vad specifik grupp har för förutsättningar och se till så alla gäster får en härlig upplevelse av våra fjäll. Du har B-körkort och talar utöver svenska även engelska. Du ska ha erfarenhet av att guida och har toppturat mycket, du känner dig trygg kring att ta beslut i lavin- och fjällterräng. En stor fördel är om du har egna erfarenheter av området runt Björkliden och Riksgränsen.

 

Krav:

  • SVELAV Pro 1- basutbildning för yrkesbruk, eller motsvarande
  • B-körkort

 

Det är meriterande om du har fjälledarnormen, skidlärarutbildning och skoterförarbevis.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform: Säsongsanställning med start i februari och avslut i maj.
Omfattning: 75-100%
Ort: Riksgränsen, vi tillhandahåller personalboende.
Sista ansökningsdag: 2021-12-31, rekrytering sker löpande.
Kontaktperson: Magnus Stålnacke, magnus.stalnacke@laplandresort.se