/

Skidområdesansvarig

Vill du vara med på en av fjällvärldens häftigaste resor där just du har chansen att sätta ditt signum på produkten!

Är du den vi söker?

Lapland Resorts AB – navet inom turism- och skidanläggningsverksamheten i Norra Sverige. Vi är en hotellkedja med fokus på natur- och skidturism samt konferenser och event. Vårt mål är att ge våra gäster en helhetsupplevelse med bästa service, det bästa boendet och spännande event.

Våra anläggningar är de naturliga samlingspunkterna för fjällvandrare, fiskare och skidåkare. Vi erbjuder inte enbart utomhusaktiviteter, vi har också en spa-anläggning för bästa möjliga återhämtning. Våra gäster kan utöver hotellen välja att bo i stugor eller på vår camping.

Lapland Resorts driver fjällanläggningarna i Björkliden och Riksgränsen. Björkliden med sin storslagna natur är början på riktiga fjälläventyr för hela familjen. Riksgränsen har Sveriges bästa förutsättningar för freeride och gränslös skidåkning i kombination med en riktigt härlig hotellupplevelse.

 

Nu söker vi dig som vill arbeta som skidområdesansvarig i Björkliden eller Riksgränsen och göra våra gästers skidupplevelse så bra och säker som möjligt. Du får dessutom möjligheten att bo mitt i fjällvärlden, med möjlighet till toppturer och längdturer. Närhet till Norges kust utgör ytterligare en av fördelarna med att arbeta hos oss.

Arbetsuppgifter

Vår skidområdesansvarige i Björkliden är en helårstjänst där du ansvarar för drift och underhåll av vår skidanläggning i Björkliden. Arbetet är krävande och tidvis mycket intensivt, men i gengäld har du fjället som arbetsplats. Inför varje säsong bygger du upp ditt team bestående av skidpatrull, pistmaskinförare och liftvärdar. Det innebär att du kommer arbeta med arbetsledning och schemaläggning. Du ansvarar för att upprätthålla och revidera underhållsplan för liftar, pistmaskiner och övrig utrustning. Under sommarsäsongen ansvarar du för driften av vår 9 håls golfbana, även skötsel av grönområden, trädfällning etc. Omdöme, framåtanda och ett gott värdskap är grundbultar i allt arbete på fjället.

För skidområdet i Riksgränsen söker vi an skidområdesansvarig för vintersäsongen 2022. Här, precis som det beskrivs för Björkliden enligt ovan, kommer du att ansvara för drift och underhåll av skidanläggningen under vintersäsongen. Du kommer arbeta med arbetsledning och schemaläggning för fjällpersonalen i Riksgränsen. Anställningsperioden är från januari till och med maj.

Din profil

Du bemöter gästen med ett leende och har en vilja att ge bra serviceupplevelser för alla.

Givetvis har du tidigare erfarenhet av arbete i skidområde. Du är en stabil skoterförare så väl som skidåkare då vi arbetar på både skoter, skidor och till fots. Du kommer behöva fatta snabba beslut, mot bakgrund av väderförutsättningar eller andra problem som kan uppstå, så i akuta lägen är det viktigt att du kan behålla lugnet och fatta genomtänkta beslut. Det är en stor tillgång om du har teknisk bakgrund för att kunna bedöma underhållsbehovet och praktiskt arbeta med utrustningen och våra anläggningar. Naturligtvis bör du ha en god fysik och gilla att jobba utomhus i alla väder.

Krav för befattningen:

  • Arbetsledarerfarenhet
  • B-körkort
  • SLAO:s skidpatrullutbildning
  • Lavinsäkerhetsutbildning motsvarande SLAO Lavin 1/Svelav pro 1
  • Förarbevis för skoter

Meriterande:

  • Sprängutbildning
  • Förarbevis för terränghjuling
  • Körkort för motorsåg och röjsåg.

 

Varmt välkommen med din ansökan för ett jobb i fjällen!

Anställningsform: Tillsvidareanställning och säsongsanställning jan-maj 2022.
Omfattning: 100%
Ort: Björkliden/Riksgränsen, vi tillhandahåller personalboende.
Sista ansökningsdag: 2021-10-24, anställningar sker löpande så vänta inte med din ansökan
Kontaktperson: Erik Lidström -Skidområdesansvarig, 0980-64126, erik.lidstrom@laplandresorts.se