/

Guide

Vill du vara med på en av fjällvärldens häftigaste resor där just du har chansen att sätta ditt signum på produkten! Inför sommarsäsongen söker vi dig som vill jobba som guide på vår anläggning i Björkliden.

Är du den vi söker?

Lapland Resorts AB – navet inom turism- och skidanläggningsverksamheten i Norra Sverige. Vi är en hotellkedja med fokus på natur- och skidturism samt konferenser och event. Vårt mål är att ge våra gäster en helhetsupplevelse med bästa service, det bästa boendet och spännande event.
Våra anläggningar är de naturliga samlingspunkterna för fjällvandrare, fiskare och skidåkare. Våra gäster kan utöver hotellen välja att bo i stugor eller på vår camping.

Inför sommarsäsongen 2021 söker vi nu dig som guide som tillsammans med oss vill jobba i en spännande och intensiv bransch med det riktiga fjället precis utanför dörren.

Som guide jobbar du med ett brett aktivitetsutbud av turer och aktiviteter. Du kommer att jobba med vandring, turer till Kåppasgrottan, enklare fisketurer mm. För de yngre barnen har vi under sommaren vår vildmarksskola med vår barnklubb, lämmelklubben. En del av din tid kommer du även att arbeta i sportshopen/sportinfon där du kommer sälja friluftsutrustning samt boka aktiviteter. Praktiska uppgifter som städning och underhåll av materiel förekommer också liksom transporter med minibuss. Arbete på andra avdelningar kan förekomma. 

I rollen som guide är det viktigt att du är positiv, serviceinriktad och har en stor kärlek till naturen i allmänhet och vår svenska fjällvärld i synnerhet. Vi försöker alltid ge våra gäster det lilla extra och ditt öga för detaljer samt din lyhördhet för gästens behov är avgörande.

Krav på kompetens och certifieringar:

  • Guideutbildning inkl svenska fjälledarnormen, sommar
  • B-körkort
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Tidigare erfarenhet som friluftsguide
  • Erfarenhet av fiske  

 

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av området runt Björkliden
  • Grönt kort för klättring
  • Språk utöver svenska och engelska

 

Anställningsform: Säsongsanställning.
Omfattning:  75%
Ort: Björkliden, vi tillhandahåller personalboende.
Sista ansökningsdag: 2021-05-31
Kontaktperson: Linnéa Arrhen, 0980-641 33, linnea.arrhen@laplandresorts.se